hirdetés

Ettől a tárgytól félnek legjobban a cicák: a te otthonodban is megtalálható

Gerhát Petra

2024. május 28 - Képek forrása: Getty Images Hungary

Irracionálisnak tűnhet néha, mitől képesek megrettenni kedvenceink. Az egyéni félelmeken kívül akadnak olyan tárgyak is az otthonunkban, amik a frászt hozzák a legtöbb macskára.

hirdetés

Telis-tele az Instagram, a TikTok és a Facebook is cuki macskás videókkal, s valljuk be, imádjuk az üresjáratokban ezeket pörgetni, hiszen mi más lazítana el jobban, mint kedvenc bolyhos jószágaink? Néha azonban félrecsúszik valami, és a vicc, valamint a lájkok oltárán bizony feláldozzuk a biztonságot, sőt állataink méltóságát is. A konyha bizony rejteget egy olyan tárgyat, amitől a legtöbb macska kiborul.

Azok a fránya konyhai eszközök!

Az Instagram-felhasználó macskabolondok között pörög a fenti videó, mely nem is egy gazdi, hanem sok-sok macskatartó hasonló témában szemlézett felvételét rögzíti. Végeláthatatlanul kapnak frászt a cicák egymás után egy meglehetősen mindennapi konyhai felszereléstől, nevezetesen a kenyérpirítótól. Hatalmas, rémült ugrásokkal menekülnek a kipattanó kenyérszeletek elől, sok esetben egy nagy puffanást követően.

A videó azonban komoly biztonsági kérdéseket is felvet, főként, mert tudjuk, hogy többször előfordult hazánkban is, hogy egy-egy bársonyos tappancs lakástüzet okozott azzal, hogy beindította az indukciós főzőlapot.

A konyha kifejezetten veszélyes terep egy bajszos számára

Mit keres a macska a konyhában?

Természetesen kíváncsiságát elégíti ki, hiszen mindig ott kell lennie – lehetőleg láb alatt –, ahol nekünk. Főleg akkor, ha étel is kerül az egyenletbe. És ezzel el is érkeztünk a macska számára az egyik legveszélyesebb helyiséghez, a konyhához, azon belül is a konyhapulthoz. Ne legyenek kétségeink; cicáink, még a legjólneveltebbek is, biztosan lecsekkolják, maradt-e egy kis wagyu marhaszelet számukra a vacsiból.

Maga a tény, hogy fentről szívesen leselkednek, evolúciós maradvány, ragadozó mivoltukból fakad. Ennek ellenére az ember által teremtett környezet számtalan veszélyt rejt magában. Ha egy macska felugrál az asztalra vagy a konyhapultra, könnyen meg is sebesülhet, hiszen az ott található tárgyak veszélyesek lehetnek – készüljenek üvegből, fémből vagy bármilyen más anyagból. Ha közben megijednek valamitől és leverik azt, könnyen sérüléseket okozhatnak maguknak.

Mivel opportunista vadászok, akkor is esznek vagy belekóstolnak valamibe, ha éppen nem éhesek. A legtöbb emberi élelmiszer veszélyt jelent rájuk! Az emberek számára pedig nem a legelőnyösebb egészségügyi okokból, ha olyan élelmiszert vesznek magukhoz, amibe a macska előzőleg már beleevett.

Ha kíváncsi vagy, mi mindenre érdemes figyelni, ha kedvenced kikísér a konyhába, ide kattintva olvashatsz tovább.

balesetveszély konyha konyhapult
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!