hirdetés

Mi az a Cat Distribution System? Valószínűleg te is a kedvezményezettje vagy

Hangai Lilla

2024. július 14 - Képek: Getty Images Hungary

Ha ez elmúlt körülbelül 2 évben böngészted a közösségi médiaplatformok valamelyikét, biztosan találkoztál olyan posztokkal vagy videókkal, amelyekben az emberek arról beszélnek, hogy kedvencüket a Cat Distribution Systemen, vagyis a Macskaelosztó Rendszeren keresztül kapták meg.

hirdetés

Következő cikkünkből kiderül, hogy mi is pontosan az a Cat Distribution System. És amellett, hogy tagadhatatlanul egy rendkívül szívmelengető dologról van szó, milyen problémára hívja fel a figyelmünket.

A Cat Distribution System működés közben

Mi is pontosan az a Cat Distribution System?

A Cat Distribution System a macskatartók és macskarajongók saját meme-jévé vált az utóbbi 2 évben a kóbor cicák azon hajlama miatt, hogy idegenek mellé szegődve érjék el, hogy befogadják őket. Sajnos ez nem egy szervezett csoport, ahol jelentkezhetsz, hogy megkapd a tökéletes macskát, amelyet a sors, az univerzum neked szán. Ehelyett a kifejezés arra utal, ahogy a macskák a lehető legváratlanabb helyzetekben, helyeken és időpontokban lépnek be az életünkbe. Ahogy az már kiderült a vizsgálatokból, nem mi háziasítottuk a macskákat, hanem ők háziasodtak. A Macskaelosztó Rendszer pedig azt bizonyítja, hogy nem az emberek választják ki a macskáikat, hanem a macskák választják ki az embereiket.

Amikor egy kóbor macska odamegy egy teljesen idegenhez, nyávogva és figyelmet követelve, majd az ember szíve cseppfolyóssá válik a meghatottságtól, és magához veszi a jószágot, hogy boldogan éljenek együtt, akkor lép működésbe a Cat Distribution System. Mindegy, hogy éppen a helyi parkban ücsörögsz, egy parkolóban pakolod be az autóba a megvásárolt dolgokat, vagy a saját kertedben botlasz a látogatóba, az életed örökre megváltozhat.

Mire hívja ez fel a figyelmünket?

Míg sokan úgy vélik, hogy a Macskaelosztó Rendszer csupán egy szórakoztató elmélet fülbemászó névvel, elég, ha körbekérdezel az ismerőseid körében, hogyan lettek macskagazdák. Biztosak vagyunk benne, hogy jelentős részük a rendszeresen keresztül jutott a cicájához. Csak akkor még lehet, hogy nem neveztük nevén a dolgot. Ha minket kérdezel, ez az egész jelenség pont olyan, mint amit a macskáktól várnánk: rejtélyes és érzelmes.

Egy picit azonban hadd legyünk ünneprontók! Ha nem romantizáljuk a jelenséget, akkor rájöhetünk, hogy a rendszer azért tud működni, mert túl sok hontalan cica él a világon. Ezen egyénként úgy tudunk segíteni, ha kinti és kijárós kedvenceinket ivartalanítjuk, így elkerülve a nemvárt szaporulatot. Gondoljunk azokra a macskákra is, akik nem találnak otthonra a Cat Distribution Systemen keresztül! Az ő életük minden az utcákon, csak nem felhőtlen.

Ha szeretnél valamilyen módon a kóborok és otthontalan macskák segítségére lenni, önkénteskedhetsz állatmenhelyeken vagy állatmentő szervezeteknél. Ha erre nincs lehetőséged, böngészd át ezt a cikkünket, vagy ezt itt. Elmondjuk, milyen apróságokkal támogathatod őket.

cat distribution system felelős állattartás ivartalanítás kóbor macska macska örökbefogadás örökbefogadás
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!