hirdetés

A legöregebb rex: mennyit tudsz a cornish rexről? – Kvíz

Molnár Enikő

2024. július 17 - Képek: Getty Images Hungary

Te mennyit tudsz a cornish rexről? Töltsd ki a kvízünket, és derítsd ki!

hirdetés

A cornish rex egy nem mindennapi macskafajta; göndör bundájával, nagy füleivel és karcsú testével különleges látványt nyújt. Bár a legidősebb, tehát legrégebb óta tenyésztett rex létére népszerűségében viszonylag háttérbe szorult a devon rex mellett, semmiképpen nem marad el személyiségében és megjelenésében. A törékenynek tűnő, nyúlánk cica a valóságban kifejezetten ellenálló (kivéve, ha az időjárásról van szó). Egy igazi mókamester, egész életén át aktív, kíváncsi és játékos marad, így aranyozva be gazdája mindennapjait. Nagyon ragaszkodó, barátságos, és szereti a gazdáját, meg persze a rá irányuló figyelmet. Bár nagyon könnyű beleszeretni a fajtába, nem való mindenkinek. Csak azokhoz a macskakedvelőkhöz illik, akik hajlandóak több időt és energiát áldozni bajszos kedvencükre. Ezzel a végszóval át is adjuk a teret kvízünknek.

Kölyökként talán még elragadóbb a cornish rex

 

Aki ismeri a fajtát, vagy olvasta a cornish rexhez kapcsolódó érdekességeket felsorakoztató cikkünket, annak valószínűleg nem okozott akkora nehézséget a kvízünk. Ám ha felmerült néhány kérdés a fajtával kapcsolatban, akkor ajánljuk a fajtaleírásunkat. Amennyiben nemcsak a cornish rexről, hanem a másik kettő, CFA által elfogadott rex fajtáról is szeretnél megtudni néhány érdekes információt, akkor olvasd el ezt az írásunkat.

Néhány héttel ezelőtt lehetséges, hogy a devon rexről szóló kvízünket is kitöltötted. Ha felmerült benned, hogy mi a különbség a cornish rex és a devon rex között, olvasd el ezt az összehasonlításunkat. Ebből világosan láthatod, hogy mely tulajdonságok különböztetik meg leginkább a két faját.

cornish rex cornish rex kvíz göndör szőrű macska kvíz
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!