hirdetés

Videón egy zsivány tolvaj: elképesztő, ahogy ez a macska ételt lop

Szénási Szimonetta

2024. augusztus 11 - Képek: Getty Images Hungary

A macskák igazán szemfülesek, ha szeretnének megszerezni valamit. Hát még ha ételről van szó! Az alábbi felvételen egy igazi profi látható.

hirdetés

Személyes tapasztalatom, hogy a macskáknál nincs nagyobb gazember, ha tolvajlásról van szó. A száraztápos zacskót hangtalanul, egy pillanat alatt bontja meg éles karmával mindig éhes kedvencünk, ahogy egy szemvillanás alatt tűnik el a torta tetejéről a tejszínhab, a szánk felé tartó csirkecomb, vagy épp a tányérunkról a bundás kenyér – ha hagyjuk! A felsorolt példák nagyon is valósak, ám hozzáértő gazdiként tudhatod, hogy egyik sem a macskának való. A csirke túl fűszeres, az olajban sült kenyér zsíros, míg a tejtermékekben lévő laktózt nem tolerálja a felnőtt macskák szervezete. Éppen ezért kell vigyázni, milyen ételt lop magának a macska.

Semmi sincs biztonságban

Az alábbi felvételen egy vér profi akciót sikerült felvenni a gazdinak. Macskája a laptop mögött rejtőzött el, onnan várva az alkalmas pillanatra, hogy ügyes mancsával kinyúljon, és megszerezze az oly csábító csirkefalatokat.

Számos ételt nem kaphat a macska

Szerencsére itt a bundán kívül legalább húsról van szó, így valószínűleg nem okozott problémát a potyázónak. Ám a személyes példáim legyenek elég intőek ahhoz, hogy lásd, semmit sem szabad felügyelet nélkül hagyni egy macska közelében. Hihetetlenül torkosak tudnak lenni, tisztelet a kivételnek. És azzal, hogy válogatás nélkül csennek az asztalról, akár meg is betegíthetik magukat.

Az sem ritka, hogy a tányérunkról csen el ételt a macska

És bár a macskák obligát húsevők, azaz minden szükséges tápanyagot fedezni tudnak kizárólag állati eredetű táplálékból, egy percig se hidd, hogy nem csábulnak el egy kis linzerre, kakaós csigára vagy épp lekváros kenyérre… Igen, sajnos ezek is saját tapasztalatok; Vilmos macskánk a kimagaslóan falánk kategóriába tartozik, így egy percig sem szabad megbíznunk benne.

lop a macska videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!