hirdetés

Az olimpia egyik legnagyobb sztárjáért a macskások pluszban rajonghatnak

Szénási Szimonetta

2024. augusztus 13 - Képek: Getty Images Hungary

Yusuf Dikeç nevét valószínűleg még az is ismeri, aki nem követte az olimpiát. A török sportlövő fellépése ugyanis az egész világot lenyűgözte.

hirdetés

Az 51 esztendős olimpikon azzal vált híressé, hogy a sporttársaihoz képest elég puritán módon állt rajtvonalhoz. Yusuf Dikeç (Juszuf Dikec) saját szemüvegében, bal kezét a zsebébe mélyesztve lőtt, méghozzá ezüstöt.

Yusuf Dikeç nem szokványos lövőtechnikájáról híresült el

A nem mindennapi megjelenés és teljesítmény természetesen nem hagyta hidegen az internet trendgenerátorait, és számos mém született a sportolóval. Eleganciája – amit ő maga praktikumként magyaráz; mint nyilatkozta, számára így a legkényelmesebb, egyszersmind a legpontosabb lőni – több sportolót is megihletett.

Mindenki azt mondja, hogy abban a pillanatban nagyon nyugodtnak tűntem, de valójában viharok tomboltak bennem. Azt hiszem, a lőpózom nagyon jól képviselte az olimpia szellemiségét: a fair playt, az egyszerűséget, a tisztaságot és a természetességet. Ezért kapott akkora figyelmet… A lövéstechnikám az egyik legritkább lövéstechnika a világon. Mindkét szememet nyitva tartva  lövök. Ez még a bírókat is meglepi

– idézi az Index a sportlövőt, akinek tervei között szerepel a következő, 2028-as Los Angeles-i olimpiai aranya megszerzése párosban.

Sevval Ilayda Tarhan és Yusuf Dikeç az ezüst éremmel

Példakép lett

Nem egy bajnok pózolt hasonlóképpen az eredményhirdetéskor, például a svéd Armand Duplantis, aki világcsúccsal szerezte meg második olimpiai aranyát. Ezzel a gesztussal megtéve Dikeçet az olimpia nem hivatalos arcaként.

Yusuf Dikeç, a macskabarát

A török csendőrség nyugalmazott altisztje a figyelem középpontjába került, így nem meglepő, hogy sportteljesítménye mellett a magánéletére is sokan kíváncsiak voltak. A technikája mellett egy másik jellemzőjét is előszeretettel emlegetik, ez pedig nem más, mint a macskák szeretete. Legalábbis saját cicája iránti gyengédsége, amit Instagram-oldalán több fotóval is demonstrál.

Valószínűleg itt még egyikük sem gondolta, hogy rövidesen világsztárok lesznek mindketten.

Nem ez a vörös cirmos az első, aki elhíresült gazdája révén. Itt írtunk a művészeket megihlető doromboló múzsákról, míg ide kattintva a világtörténelem leghíresebb nőstény macskái mutatkoznak be. Egyikük még az űrben is járt!

híres macska sportolás macskával
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!