hirdetés

9 év után került haza az elveszett macska: egy apróság vezetett nyomra

Szénási Szimonetta

2024. szeptember 27 - Képek: Getty Images Hungary

Csaknem egy életet élt le távolt a családjától a szeretett cica. További csavar a történetben, hogy szívfájdítóan közel töltötte el ezt a hosszú időt. Ám a viszontlátás öröme így is kitörő volt.

hirdetés

Pepe igazán hosszú időre hagyta magára szeretett gazdáit. Az elveszett macska kilenc évnyi távollét után került haza, méghozzá egy rendőrnek hála. Liz Harrison a Samlesburyben (Anglia) lévő rendőrségi állomásról indult haza, amikor meghallotta a panaszos nyávogást. A hang egy sérült mancsú cicától származott, akit az egyenruhás nem hagyott magára. A fekete macska egy kartondobozban érkezett meg az állatorvoshoz, ahol szerencséjére kiderült, hogy van benne mikrochip.

A fekete cicára egy rendőr bukkant rá / A képek illusztrációk

Az elveszett macska nagy megdöbbenést keltett

A chipen regisztrált adatok helyesnek bizonyultak, így a doktor fel tudta venni a kapcsolatot a Ribbletonban élő gazdival. Caroline, Pepe gazdája a saját elmondása szerint egyszerre döbbent le és érzett kitörő örömöt, mikor meghallotta, hogy kormos cicája megkerült. Az elveszett macska ekkor már kilenc esztendeje volt távol, és eltűnése után a családja mindent megtett, hogy a nyomára bukkanjon, sikertelenül. Hiába plakátolták tele a környéket, és osztották meg a közösségi médiában is a felhívást, senki sem látta Pepét. Így végül elvesztették a reményt, hogy az elveszett macska valaha hazakerülhet.

Caroline és a kislánya – aki az állat eltűnésekor még csak három hónapos volt – azonnal rohantak Samlesburyba, a tőlük mindössze három kilométerre fekvő településre. Így Pepe végül hazakerült.

A chip a macskák azonosításához is elengedhetetlen

Mit tegyél, ha elveszett a macskád?

A történet tanulsága képpen ismét kiemelhetjük, amire már oly sokszor felhívtuk olvasóink figyelmét: a mikrochip a macskák esetében is rendkívül fontos. Gyakran az aprócska eszközön múlik, hogy visszakerül-e a gazdához az elveszett vagy ellopott macska. Ugyanis utóbbi is megtörténhet, ahogy az is, hogy valaki pusztán állatbaráti szeretetből fogad be egy kóbornak hitt állatot. Valószínűleg Pepe sem az utcán élte le a kilenc évet, hanem valakihez odacsapódott.

És ha az illető, érthető módon, megszereti a gondjába vett jószágot, nem biztos, hogy könnyen megválik tőle. Miként Az Én Kutyám társoldalunkon beszámoltunk róla, erre volt már példa. Akkor is a mikrochip volt a megdönthetetlen bizonyíték arra, kihez tartozik valójában az eb.

Ha fontos kedvenced biztonsága, a chip mellett az oltásokról se feledkezz meg. Dr. Bodó Andrea ebben a cikkben részletezi, mik ellen ajánlott beoltatnod a macskádat.

eltűnt macska elveszett a macska fekete macska mikrochip
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!