hirdetés

Mennyit tudsz az egyiptomi mau-ról? – Kvíz

Molnár Enikő

2024. október 2 - Képek: Getty Images Hungary

Különleges megjelenés érdekes történettel és homályos származással: mennyire ismered az egyiptomi mau-t?

hirdetés

Az egyik legrégebbi macskafajtaként gazdag történelemmel rendelkezik és bár manapság már viszonylag ritka, mindenképpen érdemes ismerni az egyiptomi mau-t. Kecses, atletikus, mégis kissé zömök testalkata és jellegzetes foltjai alapján jól felismerhető, hogy sokszor megjelent az egyiptomi művészetben. Köztudott, hogy az egyiptomiak tisztelték és szentként kezelték a macskákat, ám az mégiscsak különleges, hogy az egyiptomi mau jellegzetes külleme felismerhető a korai alkotásokon. A fajta viszont nemcsak megjelenésével, hanem különleges személyiségével is mély nyomot hagy az emberekben: intelligens, játékos, és erősen kötődik választott gazdájához. Gyorsasága és fürgesége miatt a világ egyik leggyorsabb házi macskájának tartják. Azt viszont nem áruljuk el előre, hogy ez mégis milyen sebességben mutatkozik meg,de kvízünkben a három válaszlehetőség között megtalálod a megfejtést! Az egyiptomi mau nem csupán történelmi érdekesség, hanem napjainkban is egy kedvelt, lenyűgöző macskafajta. Te mennyit tudsz róla?

Ahogyan mindig, elsősorban most is fajtaleírásunkat vettük alapul a kvíz összeállításához. Kiegészítő érdekességeket pedig itt olvashatsz az egyiptomi mauról.

Ebben a cikkünkben pedig egyiptomi „influenszer macskákról” írtunk, így akit ez a világ is érdekel, mindenképpen olvasson bele.

egyiptomi mau kvíz macskás kvíz
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!