hirdetés

Így varázsold újjá a kaparófát: egyszerű, de hatásos trükk (videó)

Szénási Szimonetta

2024. október 11 - Képek: Getty Images Hungary

Házi kedvenceink felszerelései nem olcsók. Emiatt érdemes eltanulni azokat a módszereket, amikkel sokáig épek, biztonságosak és jól használhatók maradnak. Ezúttal egy kaparófafelújítási praktikát mutatunk nektek.

hirdetés

Sokszor hangsúlyoztuk már, milyen előnyei van annak, ha van a lakásban egy (vagy több) kaparófa. Egyrészt cicád tudja rajta élesíteni a karmait, valamint kedvére jelölgethet. Fel tud mászni rá, így belátva a teret biztonságban és jól informálva érezheti magát. Tudod, hogy egy ragadozó-préda számára ez kiemeltem fontos. Ezen felül a kuckókban megbújhat, illetve békésen pihenhet, továbbá a rajta lévő játékokkal el is szórakoztathatja magát. Igazi multifunkcionális felszerelés egy benti macska számára! Hogy sokáig használható maradjon az értékes holmi, fogadd meg a tapasztalt macskások alábbi tanácsát.

Az éles karmok hamar kiszálazzák a felületet

Így varázsolhatod újjá a kiszálazódott kaparófát

Tudjuk, hogy egy komplex és minőségi darab nem olcsó, így mindenki érdeke, hogy a kaparófa minél tovább egyben maradjon. Az alábbi videót a The Ranch Cat Rescue nevű állatmentő szervezet osztotta meg, elárulva, ők miként tartják karban védenceik macskafáit. A titok pedig egy hétköznapi, a legtöbb háztartásban megtalálható eszközben rejlik: a hajnyíró gépben! Segítségével a kiszálazódott kaparófa néhány perc alatt szinte újjá varázsolható.

Így néz ki az eljárás a gyakorlatban:

Miként az állatvédők is rámutatnak, ezzel sok-sok pénzt megspórolhatsz – amely megállapítást ügyesen át is vezetik az adományozás fontosságára. Ezzel pedig abszolút egyet is értünk, hiszen ha egyetlen cica ellátása jelentős kiadást jelent, akkor gondolj bele, egy menhelyen mekkorára rúg ez az összeg.

Így vigyázz cicád holmijaira

Amit még hozzátennénk a macskafelszerelések állapotának megőrzéséhez, az egyrészt a minőségi termékek preferálása. Érdemes drágább, de jobb minőségű holmikba invesztálnod, hiszen azok általában tartósabbak is.

Valamennyi felszerelésnél részesítsd előnyben a minőségibb, tartósabb darabokat

Másrészt a rendszeres karbantartás is kiemelten fontos. Textíliáknál arra figyelj, hogy moshatóak legyenek. A kaparófák közül erős anyagból készült, stabil darabokat válassz. Az etetőtálaknál a legjobbak a rozsdamentes acélból készült edények, mind a higiénia, mind a tartósság szempontjából. (A műanyag mikrorepedései kedveznek a baktériumoknak, míg a kerámia törékeny.) A nyakörv, a póráz és a hám is legyen minőségi, egyrészt a tartósság, másrészt a biztonság miatt. Ahogy a játékoknál is fontos, hogy strapabíróak legyenek. Máskülönben a leszakadó darabokat lenyelheti a macskád, ami fulladást, bélelzáródást okozhat.

adomány kaparófa macska felszerelések macska táplálása videó
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!