hirdetés

Hallottál már macska akrobatákról?

Berek-Halász Beáta

2024. október 17 - Képek: azenkutyam.hu, Getty Images Hungary

Gondoltál már arra, miben lennének a legjobbak a macskák? Fantasztikus egyensúlyérzékükről, magasugró tehetségükről híresek, de vajon minek köszönhető ez a szuper képesség?

hirdetés

A csoda az egyedülálló egyensúlyérzéküknek köszönhető, melyben nagy szerepet kap hosszú, hajlékony farkuk is. Így (majdnem)minden helyzetben a talpukra érkeznek, bárhogyan is essenek. Ezen tulajdonságuk igazi macska akrobatákká teszi őket.

Meglepő mutatványokra képesek

Meglepő módon több találat is érkezik, ha akrobata macskákról szóló előadások után kutatunk az interneten. Egy közös és nagyon fontos vonást találtunk bennük a cicákon kívül. Mégpedig azt, hogy mindegyik show-ban mentett állatokkal dolgoznak, hogy tegyenek az árva egyedek túlszaporodása ellen. Az alábbiakban bemutatunk néhány érdekességet, még magyar vonatkozásban is.

Amazing Acro-cats

Az Amazing Acro-cats cirkuszi társulatot, házi macskákból és más kisállatokból Samantha Martin állatkiképző alapította 2005-ben Chicagóban. Fontos megemlíteni, hogy a társulat tagjai kóbor, mentett egyedek.  Samantha 2008 óta foglalkozik árva cicákkal, neveli és oktatja őket. Ezeket az árvákat magával viszi és szerepelteti a műsorban, így szeretne segíteni, hogy mielőbb otthonra találjanak. Erőfeszítései nem voltak hiába, hisz az évek során több mint 140 cicát fogadtak örökbe. Az előadások bevételét pedig menhelyek segítésére fordítják. A hölgy célja, hogy a show-val javítsa a cicákról alkotott elképzeléseket, valamint megmutassa mire is képesek ezek a kis állatok.

Popovich Comedy Pet Theater

A Popovich Comedy Pet Theater nagyon kedvelt családi műsor Las Vegas-ban. Szereplői szintén mentett állatok, akik  Gregory Popovich (ötödik generációs kijevi cirkuszművész és író) nevű társukkal, mint Vegas főszereplői úsznak a rivaldafényben. A 60 perces színpadi produkcióban, zsonglőr-, torna- és egyensúlyozószámokat is láthatunk. A mutatványok között találkozhatunk kötélen sétáló, fémgolyókon egyensúlyozó macskákkal és kutyákkal. Vagy láthatjuk őket karikán átugrani, ugrókötelezni de még robogózni is. A showban több mint 30 házi macskától, kutyától, papagájtól, sőt még egy miniatűr lótól, ja és persze Popovich-tól láthatunk bemutatót. A Comedy Pet Theater show több mint 20 országban nyűgözte már le a nagyérdeműt, például Franciaországban, Németországban, Hollandiában, Chilében, Mexikóban.

A Fővárosi Nagycirkusz macska akrobatái

A Fővárosi Nagycirkusz idén nyári Stars Like Pins on the sky című műsorában bohócok és artisták mellett, találkozhattunk Anelya Roslyakova bűbájos és népszerű macskaszámával is. Anelya macskákkal és görényekkel közös, népszerű műsorszámainak címe az „Édes macskák” és „Hulahopp karikák”.

Az akrobata macskák természetes adottságaikat használják

Korábban a Tündértánc-Nővarázs című műsorban is találkozhattunk akrobata cicákkal a magyar Dobos cirkuszi dinasztiából származó Horváth Fatime és férje oldalán. A hölgy is szintén az örökbefogadott állatok mellett döntött. A produkciójuk lényege, az volt hogy egy mókás macskaszámot adjanak elő, melyben Fatime mindent megcsinál a cicákkal, férjnek azonban nem sikerül leutánozni. Fontos a pár számára, hogy kedvenceik közül, melyik cica, mit szeret megcsinálni, ezért az egyedek személyiségéhez igazítottak mindent. De a legfontosabb az volt, hogy a cicák élvezzék, amit csinálnak és boldogok legyenek a műsor közben.

Ha szereted a cicás videókat ez a cikkünk garantáltan mosolyt csal az arcodra.

akrobata cirkusz macska
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!