hirdetés

Minden macskás álma itt megszállni: ez a hotel macskamenhely is

Gerhát Petra

2024. október 23 - Képek: Getty Images Hungary

Egy állatmenhely, ahol az örökbefogadható macskák között alhatsz. Igen, létezik ez a csoda!

hirdetés

A kapszulahotelek legendás japán találmányok. Az extrém kicsi szobákat a helyiek leginkább azért kedvelik, mert megfizethetőek akkor is, ha nincs saját ingatlanuk. De a külföldiek körében is egyre keresettebbek. Tudtad, hogy létezik olyan kapszulahotel is, ahol macskákkal alhatsz együtt? Így működik a japán macskahotel.

A kapszula macskahotelért megőrülnek a turisták

Maga a kapszulahotel koncepciója már tömegeket vonz, hát még ha macskák is élnek benne! Hiszen ki ne szeretne rengeteg cica közvetlen közelében aludni?! A különleges szálláshelyre a Bookingon keresztül adhatjuk le foglalásunkat; lássuk hát, milyen extrákat nyújt!

Az oszakai Cat Spa & Cat Ryokan by Neco Republic alapvetően különbözik a többi kapszulahoteltől. Ugyan a szobák itt is alig nagyobbak, mint amiben egy ágy elfér – tehát a vendégek rendesen felállni sem tudnak bennük – azonban tradicionális anyagokat használtak az építésekor. A lakóegységek fa burkolatúak, s mindnek hatalmas, egészfalas ablaka van. Az ablakok pedig a macskák élőhelyére néznek. A cicusok egy hosszú, de nem túl széles járatrendszeren keresztül közlekedhetnek a hotel szobái között.

A macskás hotelben bár és társalgó is várja a vendégeket, akik igazán elégedettek a hely nyújtotta szolgáltatásokkal. Az visszajelzések alapján 10-ből 9,3-ra értékelték.

A város szívében macskázhatnak a hotel lakói

A szálláshely sok, jól ismert látnivaló közelében található, és könnyen megközelíthető. Alig 1 km-re helyezkedik el a Shinsaibashi állomástól, 7 perces sétára a Nipponbashi emlékműtől, és 600 méterre a Zojugoi Yasuidoton Dobokukiko emlékműtől. A legközelebbi repülőtér a 21 km-re lévő Itami, így ide érdemes érkeznünk, ha megszállnánk a macskás hotelben. Egy-, illetve kétszemélyes futonos kapszulaszobákat, illetve 6 fős, deluxe családi szobákat is lefoglalhatunk ha kedvet kapunk hozzá. Két felnőtt egy éjszakát már 88 000 forintnak megfelelő yenért eltölthet a szálláson; ez az összeg tartalmazza a törölköző-, és ágyneműhasználatot is. Enni azonban nem tudunk a hotelben, ugyanis nem rendelkezik étteremmel.

Többen megemlítik az értékelésükben azt is, hogy az átlag Japán szokásokkal ellentétben itt igazán jól, nyugati szempontból is felelősen bánnak az állatokkal. Mivel menhelyként működnek, így a cicusok egyúttal örökbe is fogadhatóak. A szállóvendégek ráadásul egy belépőt is kapnak a közeli macskakávézóba, ahol 1-1 órát közvetlenül a cicusok közelében is eltölthetnek.

állatmenhely felelős állattartás japán
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

További cikkeink

A kutyákat is szereted?
Látogass el az Az én kutyám oldalunkra is!