Vacsora cicád kedvenc hozzávalóival (X)
2024. július 16 - Képek: Sheba
2024. július 16 - Képek: Sheba
A cicák különösen válogatósak tudnak lenni. Ha ízlik nekik az étel, akkor nagyon hálásak, ugyanakkor megalkuvást nem tűrő kritikusok is, ha az étel nem felel meg az ízlésüknek. A Sheba márka tiszteletben tartja a macskák különleges igényeit, és olyan megújult termékportfóliót fejlesztett ki, amely még a legigényesebb macska kívánságait is kielégíti.
A termékek gondosan válogatott alapanyagokból készülnek, ami egy recept összeállítására inspirált minket, macskatulajdonosok számára. Ihletet merítettünk ezekből a remek, minőségi hozzávalókból és összeállítottuk egy nagyszerű vacsorát!
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: 1
Adagok száma: 4
Pácolt lazac:
Pisztráng:
Tőkehal krokett:
Pácolt lazac:
1. Vágjuk a lazacot kis kockákra.
2. Hámozzuk meg és vágjuk apróra a mogyoróhagymát és a gyömbért.
3. A lime levét nyomjuk ki egy tálba, adjunk hozzá körülbelül 4 evőkanál szójaszószt, illetve a korábban apróra vágott mogyoróhagymánkat és a gyömbért.
4. Keverjünk jól össze mindent, adjuk hozzá a kockára vágott lazacot, és mindezt hagyjuk pácolni 5 percig.
Pisztráng:
1. Egy tálban keverjük össze egy fél grapefruit, egy lime és egy fél citrom levét.
2. Hámozzuk meg a mangót és vágjuk apró kockákra.
3. Adjuk a citruslevekhez a mangót az apróra vágott chilivel együtt, és enyhén sózzuk meg.
4. A halat apró szeletekre vágjuk, és a citrusos páccal együtt helyezzük el egy tálba.
5. Adjuk hozzá az apróra vágott koriandert, keverjük össze és hagyjuk pácolódni 10-15 percig.
Tőkehal krokett:
1. Pirítsuk puhára és aranyszínűre a hagymát az olajban. Ezt tegyük félre egy tálba, a későbbiekben lesz szükségünk rá.
2. Olvasszuk fel a vajat a serpenyőben, adjuk hozzá a lisztet és keverjük össze. Állandó kevergetés mellett készítsünk egy csomómentes egyveleget.
3. Fokozatosan adjuk hozzá a tejet, hogy egy egyenletes és krémes bechamel mártást kapjunk. Vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk kihűlni a bechamelt.
4. A tőkehalat vágjuk darabokra és keverjük egybe a kihűlt bechamellel, valamint a korábban félre rakott pirított hagymával.
5. Készítsünk a keverékből kis golyókat, és forgassuk meg őket tojásban és panko morzsában.
6. Az így kapott krokettet felhevített olajban aranybarnára sütjük.
Ez a cikk egy fizetett promóció, úgynevezett PR-cikk, megrendelője a Sheba.
Kövess minket!
Kapcsolódó cikkek